Så ser du till att ditt nyckelskåp är säkert

1523-1

Dagens samhälle är verkligen elektroniskt. Men fortfarande så används vanliga nycklar i stor utsträckning för att komma in på olika platser. Det är sant att de blivit mer sofistikerade och svårare att kopiera, men det är alltid fråga om en nyckel. För att inte tappa bort nycklarna och för att hindra dem från att falla i orätta händer är det vanligt att ha ett nyckelskåp. Beroende på var det sitter och vilka nycklar som du hänger in där bör det vara mer eller mindre säkert.

På en biluthyrningsfirma eller hotell är nycklar en daglig företeelse. Det är klart att hotellen ofta använder nyckelkort som är programmerade via datorer. Men det är ändå en fysisk nyckel som gästerna får i handen. Ett helt vanligt kontor har både dyra maskiner och viktiga papper som de vill låsa in. I hemmet har du nycklar till bilar, cyklar, garage, förråd och flera andra viktiga ställen. Med andra ord är hanteringen av nycklar något att ta på allvar.

Investera i ett bra skåp

Det måste inte vara så stort men det ska sitta fast ordentligt och ha ett rejält lås. Ett nyckelskåp är en detalj som är väl värd att investera i. Vissa modeller har koder, för att undvika nycklar. Naturligtvis ska inte alla ha tillgång till nyckelskåpet om du vill vara riktigt försiktig. Men vanligtvis är det allra viktigast att hålla tjuvarna borta från dina värdesaker. Butikskassa är ett företag som kunderna har förtroende för.

Förutom att hindra stöld kan ett nyckelskåp tjäna ett annat syfte. Det är lätt att förlägga sina nycklar och då kan det bli kris. Innan mobiltelefonernas tid var det många som satt flera timmar i ett trapphus och väntade på att familjen skulle komma hem. Idag kan du bli försenad till jobb och skola om du inte hittar bilnycklarna, och så vidare. Därför är ett bra nyckelskåp något som de flesta faktiskt behöver. Du hittar informationen du behöver på https://butikskassa.com/nyckelskap/.

1523-2

De så viktiga nycklarna

Nycklar är en viktig del av det dagliga livet. Bilen startar bara med nyckel, såvida du inte hör till de mycket rika som lagrar sin röst i bilens dator. Du låser dörren till hemmet, tar fram en annan nyckel för att öppna din butik, låser upp arkivrummet och kassaskåpet. Listan blir bara längre och längre. Det säger sig självt att du måste vara försiktig hur du handskas med dina nycklar. Men inom vissa yrken så är det ännu viktigare att hålla reda på dem.

24halmstd.se skriver i den här artikeln om hur en anställd stal ur nyckelskåp. Det är något som aldrig borde ske, speciellt inte inom vården där äldre och sjuka är beroende av att ha främmande personer som kommer hem till dem. För att minska risken för denna sorts situationer har man ofta datoriserade nyckelskåp. Du kan inte öppna det utan att logga in, så de vet exakt vem som tagit vilken nyckel. Tyvärr är detta en nödvändighet och antalet incidenter är trots allt inte överdrivet många.

Skydda dina ägodelar

Skåp och lås tjänar till att skydda det du har. Vare sig det är mycket eller lite så vill du inte bli av med det. Tjuvar har flera gånger gått in i folks hem för att ta bilnycklarna som ligger i hallen. Sedan går de ut och kör iväg. De är intresserade av någonting annat som du har, bara de där nycklarna. Ett nyckelskåp med lås kan därför vara på sin plats. Ett annat tips är att sätta det lite längre in i hemmet så att det blir svårare att stjäla dem.

Det är också läge på sina håll att skruva fast skåpet ordentligt, gärna med bultar. Annars kanske tjuvarna helt enkelt tar med sig hela nyckelskåpet för att sedan öppna det med verktyg någon annanstans. Eskilstuna-Kuriren skriver här om hur hotellgäster stal ett nyckelskåp. Det gäller att göra det svårt för dem. Ju längre tid det tar att stjäla något och ju svårare det är, desto mindre är risken att du råkar ut för inbrott. Ungefär likadant som du gör med kassaskåp. Det är klart att om någon vill och har gott om tid så går det alltid att stjäla skåpen. Men det är väldigt sällan som tjuvarna har riktigt goda förhållanden, och de satsar helst på lätta byten.

1523-3

Olika sorter nyckelskåp

Dagens nycklar och teknik är verkligen avancerad. Det finns ofta koder programmerade i nycklarna så att inte vem som helst kan kopiera dem eller komma in där de inte hör hemma. En del kriminella är riktigt duktiga och kan öppna låsta dörrar. Men de är verkligen få, och de flesta ställen är också larmade så att du måste ha rätt nyckel för att klara dig obemärkt.

Det samma gäller de nyckelskåp som finns på marknaden. Som redan nämnts finns det varianter som registrerar vem som öppnar dem. Hemtjänsten, till exempel, har ett stort ansvar. De har många anställda som kommer och går, samt en rad med klienter med låsta dörrar. Ett alternativ till nycklar här är att koda klientens dörr, och bara den person som ska dit en viss dag får koden. Men vanligtvis så är det nycklar som gäller.

I tillägg till att registrera vem som öppnar nyckelskåpet och vid vilken tidpunkt så finns det ännu mer sofistikerade nyckelskåp. De registrerar hur mycket alkohol du har i blodet och förblir låsta om du passerar en viss gräns. En stor hjälp till att undvika olyckor som annars kan bli ganska allvarliga.

Det allra bästa skåpet

Så tänk efter vilken sorts skåp som passar bäst på din arbetsplats. Det viktiga är att skydda företagets ägodelar och personal, precis som i ett hem. På sina håll kan flera nyckelskåp vara lösningen. Ett som är mer eller mindre tillgängligt för alla, samt ett annat för de riktigt viktiga nycklarna. En del har som vana att låsa in nyckeln till nyckelskåpet i sin skrivbordslåda. Extra säkerhet kan ju aldrig vara fel. Det är inte fråga om att vara allt för paranoid utan istället handlar det om att vara försiktig. Genom att skapa goda vanor kan du förvara dina nycklar på ett säkert sätt.