Belys ditt hem och gör det välkomnande

Tänk dig att du har jobbat sent en kväll i november, det ligger blötsnö ute och regnar lätt. Med bilen svänger du in på din gata och upp på din uppfart. Allt är mörkt, svart och det blåser kallt men du letar dig vägen fram från uppfarten till entrédörren, fumlar med nycklarna i mörkret för att komma in. Usch. Det är så lätt att undvika detta mörker, tänk istället att du kör upp på uppfarten och möts av en lampa som automatiskt slås på när bilen närmar sig. Vägen från bilen till din entré är upplyst av ett par behagliga självuppladdande lampor. När du närmar dig ytterdörren tänds en lampa även där och du slipper fumla med nycklarna. Visst blir man lite gladare? Detta är ett bra exempel på hur viktigt belysningen är. Ändå är det många som väntar med att planera sin belysning till in i det sista.

Ljus kan förändra ett helt rum. Från att vara stelt och strikt blir det mjukt och behagligt. Enligt experter bör vi ha mellan sju och tio ljuskällor i ett normalstort rum. Ljuskällorna bör helst vara justerbara i styrka eller åtminstone ett par av dem. Tänk på att mörka väggar kräver mer belysning än ljusa och att trånga utrymmen kan upplevas större om de är just ljusa.

Inred ditt hem med ljus och omge dig med möbler som gör dig glad. Det kan vara allt från förvaringsmöbler som underlättar din vardag till en vacker designad fåtölj du läser din favorit bok i. Vilken stil du än har i ditt hem så kom ihåg att det är du och din familj som ska trivas. Sen om andra också tycker det är fint får vara en bra bonus! Läs mer på belysningsbutiken Luceart.se. Välkommen in och låt dig inspireras!