PH lampa – något som fortfarande är populärt?

När jag gick på stan igår så såg jag av en slump en affär som hade en PH lampa hängandes i skyltfönstret och det slog mig att det är konstigt att de lamporna fortfarande är populära. Jag minns då jag var mindre så hade mina föräldrar en PH lampa i deras kök. Den sålde de dock bort då de flyttade. Men på den tiden verkade det nästan som om alla hade en PH lampa i sina hem.

De var obeskrivligt populära, hade en fascinerande design, och de var faktiskt ganska praktiska också. Jag antar att det var kombinationen mellan snygg design och bra funktionalitet som ledde till dess stora framgång och popularitet bland oss konsumenter. Men det jag inte förstod förrän igår är att PH lampan fortfarande är väldigt populär, och fortfarande säljs ganska mycket av.

Vad är en PH lampa?

Jag läste på lite på internet, och PH lampan är en speciell modell av lampa som designades av Poul Henningsen för snart 90 år sedan. PH lampan är alltså något som funnits nästan hur länge som helst. Den har tillverkats i många olika färger, men vit och grå är de allra mest vanliga, och har sålt otroligt mycket i många olika länder i alla år. En begagnad PH lampa kan på auktion säljas ganska dyrt idag med tanke på hur stor ikon PH lampan faktiskt blivit.

Men är man intresserad av att skaffa en PH lampa bör man köpa en ny på internet. Det är ofta ett bättre köp då man då får bättre pris, och dessutom en lampa som är ny och kan förväntas hålla länge. Personligen tycker jag att det är mycket bättre att köpa en ny även om vissa kan tycka att det skulle vara coolt att ha en gammal. Lär dig mer och läs mer på www.ph-lampa.se.