Köpa lampor online – funkar det verkligen?

För ett tag sedan var jag i behov av lite nya lampor till min lägenhet. Jag var helt inställd på att åka till närmsta lampaffär för att köpa det, men så tipsade en kompis mig om att köpa dem på internet. Jag blev då väldigt fundersam och blev också osäker på om det verkligen fungerade. Jag menade, är det inte mycket enklare att köpa i butik? Efteråt så har jag kommit fram till att det är lite både och. Bryr man sig inte så mycket om hur lamporna man ska köpa ser ut så går det ju förstås att bara springa in på lampaffären efter jobbet och köpa första bästa lampa. Men om man tycker det är viktigt att det man köper är snyggt och prydfullt så har jag insett att det är bättre att köpa lampor online.

För det första så har man genom att köpa lampor online tillgång till ett enormt stort utbud. Jag menar, om du handlar på internet har du ju tillgång till alla återförsäljare på ett och samma ställe. Går du till en vanlig butik, har du bara tillgång till just den återförsäljarens utbud. Det gör att du kan måste gå till en massa olika butiker innan du hittar precis den produkt som du vill ha. Men genom att handla lampor online får du alltså möjlighet att ta del av många återförsäljares produkter och sortiment.

Ekonomin – En annan sak som gynnas av att köpa lampor online

Det finns också en hel del pengar att spara på att köpa lampor online, speciellt om man jämför priser och aktivt letar de bästa priserna. I och med lägre lokalkostnader för e-butiker så gör det automatiskt också att priserna i regel håller en lite lägre nivå än i de fysiska butikerna. Letar du efter information och inspiration så besök www.lampor-online.se.

Handla lampor online för ljus och mörker

I Skandinavien så lever vi med paradoxen av midnattssol under sommarhalvåret och kolsvarta eftermiddagar under vinterhalvåret. Att inreda med designlampor från Luceart.se handlar inte bara om att försköna hemmet och skapa platser där lampan blir en naturlig del av inredningen. Med så stora skiftningar av det naturliga ljuset så är det också viktigt att lampor är justerbara så att man alltid får rätt ljusläge.

Det här ställer höga krav på de som tar fram lampor för den skandinaviska marknaden, men det leder också till nya och spännande koncept för hemmets olika rum. Nätter då man får dra ner rullgardinen för att det ska bli mörkt i sovrummet så kan det ändå kännas viktigt med belysning som ger en sömning och skön känsla. För att få denna effekt så kan man satsa på lampor som har dimmer effekt vilket gör att man själv kan ställa in hur starkt ljuset ska vara vid olika tillfällen.

Investera i lampor online för hem & trädgård

Lampor är inte bara till för hemmet och inomhusmiljöer. I parker och trädgårdar så måste man använda sig av designlampor som håller hög kvalitet för att klara väder och vind, dessa lampor köper man med fördel online. Ljus är viktigt för säkerhetens skull och då vi ser ordentligt så känner vi oss säkra. Det här tänker arkitekter som tar fram offentliga miljöer på. De vet att belysningen är en viktig del av det offentliga rummet och något som kan påverka hur folk beter sig.

I en offentlig park så får det aldrig bli så mörkt att folk inte vågar vistas i den under kvällstid. I en privat trädgård så belyser man också för att skapa en trevlig miljö. Inte för att man oroar sig för hur folk kommer att bete sig då de kommer på besök utan snarare för att man hoppas på att det kan leda till att man slipper oönskade besök. Trädgårdens belysning ger ju känslan av att någon är hemma.

Belysning för mysiga hemmakvällar

belysningsmagasinet-1Vad är belysning för något? Ja, du ser själv. Det är inte så lätt att sätta fingret på exakt vad belysning är. Belysning kan som bekant betyda en sak för en person medan det kan ha en helt annan betydelse för en annan människa. Har du tänkt fixa en mysig hemmakväll så kan en mer dämpad och soft belysning, kanske levande ljus eller en brasa i öppna spisen, skapa en mysig stämning.

Earth Hour

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar alla hushåll, företag och organisationer över hela världen att under en timme den sista lördagen i mars månad varje år släcka all belysning och även stänga av icke nödvändiga elektriska apparater för att på så sätt uppmärksamma klimatfrågan. 2012 deltog 147 länder i Earth Hour. I vårt land deltog cirka 66 procent av kommunerna. Earth Hour pågår alltid mellan de givna klockslagen 20.30 och 21.30.